Vår idé

Bence utvecklar och säljer produkter för hem, fritid, trädgård, park och stad. Vi finns i Tranås, mitt i södra Sverige. Här tillverkar och skickar vi våra produkter direkt till privatpersoner och företag i hela Sverige.
I många fall när du köper en inredningsprodukt levereras den inte av den som har tillverkat produkten. Vår idé är att du ska få din produkt direkt från fabrik, utan mellanhänder.

Ansvarsfull produktion

För oss på Bence är det viktigt att våra produkter är ansvarsfullt producerade. Alla produkter som produceras bidrar såklart till konsumtion och påverkan på miljö, men vi vill alltid vara ett bra alternativ. Vår filosofi är att göra produkter som är av så hög kvalitet och design att du som kund väljer att ha kvar dom riktigt länge, eller att du har möjlighet att sälja vidare din produkt eftersom den kommer att hålla i många, många år till.
I vår fabrik arbetar alla med kollektivavtalade löner. Vi arbetar kontinuerligt med säkerhetsarbete och trivsel så att våra medarbetare ska känna sig trygga och trivas på jobbet. Det förekommer självklart inget barnarbete hos oss eller hos någon av våra underleverantörer.
Nästan alla våra underleverantörer finns i vår absoluta närhet, inom 2 timmars bilresa från oss. Vi tycker att det är viktigt att ha våra leverantörer nära oss så att vi kan ha en hög närvaro och god kommunikation. Det gör det enklare för oss att säkerställa att våra leverantörer följer vår Code of conduct och är skötsamma i våra ögon.

Hållbarhet och bra materialval

Vår fabrik drivs till 100% av förnyelsebar energi. Vår el-leverantör bidrar aktivt till att säkerställa goda vattenmiljöer i det område de verkar. 2022 tilldelades vår fabrik och vårt hållbarhetsarbete det årliga hållbarhetspriset från vår el-leverantör Tranås Energi. Vi arbetar ständigt för att våra produkter ska vara tillverkade av bra material som är goda miljöalternativ. Vi tar ansvar för att produkten ska hålla länge och vi använder inga farliga kemikalier i våra produkter. Vår fabrik är ISO-certifierad enligt både kvalitet och miljö och vi arbetar ständigt med att minska vår miljöpåverkan och förbättra vår kvalitet. Du kan helt enkelt känna dig trygg med att en produkt från Bence är schysst tillverkad.